Uitleg piramide 2016/2017

In het seizoen 2016/’17 komt er tussen de Jupiler League en de Topklasse een nieuwe landelijke divisie. De voetbalpiramide gaat hierdoor behoorlijk veranderen. Eén van de uitgangspunten van de KNVB is dat de arbitrage altijd passend moet zijn. Dit betekent dat de wijzigingen in de voetbalpiramide automatisch ook consequenties hebben voor de arbitragepiramide.

Door het tussenvoegen van de landelijke divisie krijgt de voetbalpiramide meer niveaus waarbij de top smaller wordt. Het gevolg hiervan is dat ook de top van de arbitragepiramide smaller wordt. De arbitragepiramide is opnieuw ingericht waarbij de piramide logischer is ingedeeld op het gebied van groepsaantallen, doorstroommogelijkheden en wedstrijdpakketten. De voorwaarden om in een nieuwe groep actief te kunnen zijn – denk aan minimaal te fluiten wedstrijden, reisafstand etc. – zullen uiterlijk in maart 2016 gecommuniceerd worden.

Voor rapporteurs heeft de komst van een nieuwe arbitragepiramide ook consequenties voor de groepsindeling en het wedstrijdpakket. Hierover wordt uiterlijk in maart 2016 gecommuniceerd.

Voor meer informatie leest u hier verder 

U bevindt zich hier: Home Nieuws Nieuwsartikelen Uitleg piramide 2016/2017