Spelerspas controle

bron: www.covs.nl

Procedure visuele controle spelerspassen

Door willie.peijnenburg op do 29 aug 2013 - 09.22

Zoals al eerder aangegeven via de website www.covs.nl, heeft het VCN haar medewerking verleend aan het opstellen van een procedure voor de visuele controle van de spelerspassen. De tragische gebeurtenis van december 2012 heeft duidelijk gemaakt dat extra maatregelen nodig zijn om dergelijke excessen in de toekomst te voorkomen. De COVS voelt zich dan ook mede verantwoordelijk om met alle betrokkenen bij de voetbalsport, de sportiviteit op de voetbalvelden te bevorderen. Dit is niet alleen in het belang van de voetbalsport in het algemeen, maar zeker ook in het belang van de scheidsrechters.

Met de KNVB is niet alleen een procedure voor de visuele controle afgesproken, ook is overeen gekomen dat een maandelijkse evaluatie plaats vindt over de gang van zaken rond de (controle op de) spelerspas, te beginnen in september 2013. Scheidsrechters kunnen alle ervaringen, inclusief wantoestanden, ondervonden hinder en tegenwerking melden bij de COVS. Hiervoor is het volgende functionele email-adres opengesteld: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Dit adres kan ook gebruikt worden om op basis van de opgedane ervaringen, suggesties voor verbetering van de procedure door te geven.

De met de KNVB opgestelde procedure laat onverlet dat in de visie van het VCN, de clubs i.c. de clubbestuurders, aanvoerders en teamleiders de eerst verantwoordelijken zijn voor de juistheid en controle van de spelerspassen. Het is dan ook de inzet van de COVS dat op termijn de controle van de spelerspassen overgedragen kan worden aan de beide verenigingen.

Het VCN roept haar leden op om zich ook daadwerkelijk aan de vastgestelde regels te houden.

De bijlage bij dit bericht is de procedure voor de controle van de spelerspassen zoals die vanaf 1 september 2013 gaat gelden.

Procedure visuele controle.docx

U bevindt zich hier: Home Nieuws Nieuwsartikelen Spelerspas controle